Followers

Wednesday, March 2, 2011

air mata cinta

duhai sahabatku...

bukalah mata kamu yg indah itu.. lihatlah bahawa ada yg lebih menyintai kamu! Dia..Dia lah yg lebih menyintai kamu.. kamu harus sedar itu!

berhentilah menangis sahabatku.. kamu bknlh seorang yg diciptakn lemah tiada daya, Allah hanya sedang menguji kamu.. bangkitlah.. kesat air mata kamu itu..

jika Allah memisahkan kamu dengan apa yg kamu cintai.. percayalh bahawa ada yg lebih baik dari itu yg akan Allah berikan utk kamu.. kamu percayakan dgn janji2 Allah?? Dia xkan pernah memungkiri janji Nya,.. dan janji Allah itu adalah buat org2 yg sabar dan redha...

dan ingtlh, segala di dunia ini adalah pinjaman buat kamu, kamu tidak memiliki apapun.. jd knp kamu harus bersedih oleh krn perkara yg sia-sia, percuma!! ..dia bkn milik kamu.. krn kamu sendiri tidak memiliki diri kamu.. kalian itu milik Allah.. kita milik Allah!

..janganlah menangis lg... biarkan dia pergi meninggalkn kamu.. sungguh ia tidak merugikan kamu sedikit pun.. percayalah.. Allah itu Maha Adil sahabatku.. Dia lebih mengetahui apa yg terbaik buatmu.. sedang kamu tidak mengetahui apa pun...


air mata cinta,

biarkanlah ia mengalir untuk Rabb mu,

bkn utk dia,

bkn utk apapun,

krn air mata itu sangat berharga,

ia adalah senjata,

ia mahal utk dibazirkan percuma,

jangan biarkan ia kering sia-sia,

sehingga ia tidak lg tersisa...!!
No comments: