Followers

Saturday, March 12, 2011

SAYA SUKA MAKAN AIS!!!

  AQ  seorang yg sngat suka makan ais......bukan ais kream tu,yg tu favourite aq gak...tpi yg nieyh tak bleh tinggai walaupun sehari iaitu ais batu...keh3.....aq pernah gak cuba avoid tpi tak bleh lerr,tak tau knapa???....mak ngan ayah aq sampai berbuih-biuh mulut depa marah kat aq sebab suka sngat makan ais batu nieyhh....tapi aq tetap gak kunyah ais batu... (ceiyhh macam penaggih tegar la plakk)....tpi betoi la aq nak habaq kunyah ais niee memang arr syokkk bangat...tak tau laaa pasai paa???....bla kunyah ais qasa sejukk jeeww...hilang abih tension!!!......(tak percaya try la buat)

#ada gak senior aq masa dok kt asrama dulu kata kunyah ais nieyhh 'boleh menyebabkan otak kita lembab??btoi kaa.....mula2 tu aq takot gakk,tpi aq stay kunyah ais gakkk....(kesimpulannya kunyah ais tak der pon effect kat aq punya akedemik pon,walaupun kekadang ada gak subjek yg down tpi bukan disebabkan ais tu...tpi sebab aq gak yg tak bca buku he3..)

#ada gak orng kta kunyah ais batu boleh menyebabkan gigi rapuh???...ada btoi gak pendapat nieyhh...sebab gigi aq yg kt depan ada kesan macam kna terkikis....tpi aq tetap jugak suka kunyah ais,sebab aq ada baca satu artikel nanti aq habaq sebab apa .....

#NANTI AQ POST TENTANG KEBAIKAN AIS.....


No comments: