Followers

Tuesday, May 24, 2011

HARI NIE PUNYA CERITERA..........

 Bgi mengisi masa aq yg kian lapang nieyh...aq m'buat kputusan utk m'ambil lesen keta....ye la nantikan aq nk p smbung blajaq kat obersea...hahaha...senang skit bla dah ada lesen nanti lps balik jaa dri blajaq dri obersea tu tak payah arr nk kalut p amek lesen dahhh........
-----------------------------------------------
so hari nie.......aq p la kelas KPP(kurikulum pendidikan pemanduan) dekat seberang jaya....kelas nie start pkul 9.. abih dalam pkol3 cam tu arr sebab break sat jaa tmpoh msa bgi kls nieyh 5jam....
msa mula2 smpai dekat dlm kls tu kmi kena  bgi ic ngan cap jari/finger print...aq orng t'akhir yg p bgi ic ngan cp jri tu sebab smpai lewat...hahaha...actually bukn aq yg lewat tp akak yg antaq tu la lambt...aq tunggu kat dpan skolah mandu tu sblum pkol 8pgi sebab msa gi dftar ari tu dia kata kna ada kat situ sblum pkol8....so,aq nie seorang yg menepati masa 7.50pg aq dah ada kat situ...tunggu punya tunggu...last2 akak tu mai pkol 8.45pgi...huh...besa laa JAM MELAYU tak boleh nk kata apa arr....
 msa dok tgh wat finger print tu jenuhh amoi(kerani) tenyeh-tenyeh  ibu jari aq bnyk kali tak dapat gak scan cap jari aq huhu....[bgi yang tak tau tenyeh tu apa p bukak kamuih dewan dan pustakaq cari makna yerr...he3]
 then amoi tu tanya kat aq"jari you kering arr..you p basahkan jari kat sinki kat luar..."..huh..aq pon p laa..[malu gak arr dah aq org yg last sekali dftar]..huhu..lps p basahkan jari tu..naseb laa finger print tu boleh gak scan cap jari aq..kalau tak tak tau la....ntahlah aq pon tak tau sejak k'belakangan nie cap jari aq susah nk di scan[bajet ayat sedih]....
betapa susahnya aq nk dptkan finger scan yg elok cam nieyhh....
bln lepas msa aq buat passport kat imigresen georgetown bnyk kali gak arr aq pulun tenyeh ibu jari ku untuk m'dptkan kesan scan yg complete....tpi tak bleh gak huhu..smpaikan abng imigresen tu kena tolong bru laa bleh dptkan scan yg betui..huh..[abg-abg kat imigresen georgetown nie hensem2...haha..kalau tak pcaya p la tgok...kalau ampa nk buat passport aq syorr kan ampa p imigresn georgetown coz depa buat keja cepat....dalm msa b'berapa jam jaa passport ampa bleh siap dah....
so kesimpulan dri finger print nie...Masalah aku ialah tanganku yang sangat sensitive. Ataupun kering. Tak tahu apa yang aku alergikkan. Sabun mandi kah?sabun basuh kah? Makanan kah? Kadang-kadang malu kalo bersalam ngan org mcm buruh binaan tangan aku skang ni[suka berpeluh pda tapak tgn].Huhuhuhu...kalau nk bsuh pinggan nanti aq kna pkai glove kot bgi langkah keselamatan dripd aq punya cap jari r0sak....

p/s:esok aq smbung cita laen...aq ngantuk bngat nieh...huhuhuhuhu.........
 

1 comment:

Sofya said...

JARI TAK LEH NAK SCAN?! PAKAI LOSYEN OR FACIAL CREAM KOT...
SEBAB MACAM ADA BENDA2 LICIN OR LILIN MMG SCAN TAKLEH BACA..
TAKPA LEN KALI TAU DAH KALU NAK SCAN JARI P BASUH TANGAN DULU.. ;)